maanantai 18. helmikuuta 2013

Poroja ja muita elikoita


Käytiin Minnan kanssa lauantaina kersojen kanssa kaupungilla. Ensiksi piipahdettiin Mustissa ja Mirrissä lelutarjouksen perässä ja sitten kierrettiin Ainolan puisto ja käväistiin me koirapuistossakin. Siellä oli vain yksi pieni valkoinen puudeli, joten uskallettiin mennä tutustumaan. Sitten kävelimme rotuaarin kautta torille. Siellä oli talvilomien alun kunniaksi tapahtuma, jossa oli poroajelua, pulkkamäki, kojuja, kovaääninen ja paljon lapsia ja ulkomaisia turisteja. Siellä kävelimme ja katselimme maailman menoa. Söimme herkkuja ja kuuntelimme ihasteluja. Tarmo oli ohikulkijoiden mielestä hurjan söpö ja aivan ihana, sekä suomeksi, englanniksi että venäjäksi. Hurjimmat paikat me ohitettiin sylissä, mutta väljemmillä vesillä kelpi sai käpsytellä itsekseen. Kovaääninen taisi olla jännittävin elementti reissussa.

Kotona Tarmo veti hirsiä toista tuntia ja sitten pakkasin kaikki koirat Hannan autoon ja lähdimme metsäautotie&kelkkajälkilenkille. Tarmo paineli innoissaan eikä aamupäivän riennot näyttäneet tassuissa painavan. Lenkin jälkeen kävimme nopsasti myös tallilla heppatouhuihin tutustumassa ja siellä saatiin uusi koirakaverikin, energinen Essi-neiti, jonka kanssa leikit sujuivat heti hyvin. Täytyy sopia aivan omat treffit kakaroille, jotta saavat kirmata ja telmiä oikein kunnolla.

Loppuilta olikin Tarmolla mennyt toipuessa eli nukkuessa. Samoin sunnuntai vietettiin leppoisasti, kävin ainoastaan Remun kanssa rallytokotreeneissä. Siellä opiskeltiin erilaisia käännöksiä ja spiraaleja ja Remun mielestä reissu oli huisin mukava, kun herkkuja sai paljon eikä muita koiria otettu mukaan ollenkaan. Mulla sen sijaan taisi edellisillan tyttöjen ilta painaa vähän jaloissa..

Tänään pinsereillä kävi hieroja, joten niillä on ollut leppoisa vapaapäivä. Jumeja löytyi molemmilta, mutta onneksi ne hieronnalla lientyivät. Tarmolla puolestaan oli iltapäivätreffit gööttipentu Uunon kanssa ja pojat painiskelivat Haukkiksen poluilla reippaasti. Tarmo näytti Uunon rinnalla kovin pitkäjalkaiselta otukselta :D Uunoon törmäämme jatkossakin, sillä se on sunnuntaina alkavalla pentukurssilla meidän kanssamme. Treffien jälkeen kävin vielä pikaisesti hallissa treenejä kuuntelemassa ja katsomassa. Hiukan Tarmo malttoi siellä leikkiäkin, vaikka hälinää oli melkoisesti. Muutamien ihmisten nuuskimiset ja sen jälkeen autolla kotiin. Nyt on kelpi taas väsynyttä miestä.

Kuva: Paula Ylipulli


Kuva: Paula Ylipulli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti