sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ja taas on viikonloppu..

Eikä kyllä hetkeäkään liian aikaisin! Tämän viikon olen ollut sijaisena, joten koirien kanssa touhuamiset ovat jääneet lapsipuolen asemaan. Tämän viikon opettelun aiheena onkin ollut yksin oleminen, sillä koirat ovat olleet noin kahdeksan tuntia yksin mun ollessa ansiossa. Onneksi loppuviikosta Antilla oli vapaata, niin ei tarvinnut koko viikkoa kärvistellä aamuviiden herätyksiä ja pitkiä bussimatkoja.

Jotakin on kuitenkin ehditty tehdäkin. Maanantaina ja tiistaina kävin kiertämässä päivälenkillä Pikisaaren koirien kanssa. Tarmo sai juosta siellä vapaana ja nautti lenkeistä kovasti. Saipa se jopa Andyn juoksemaan kanssaan hetkeksi. Aurinko paistoi ja linnut lauloivat, tuntui jopa hetkittäin keväältä, vaikka lunta onkin vielä kovasti.

Tiistaisin on pinskujen ohjatut agitreenit ja otin sinne myös Tarmon mukaan, sillä yli kahdeksan tunnin yksinolon jälkeen ei ollut sydäntä jättää sitä enää yksin. Tarmo sai paljon huomiota, herkkuja ja ihasteluja osakseen ja oli mielestäni hyvin reippaasti, vaikka meteliä ja meininkiä oli enemmän kuin aiempina hallireissuina. Saipa Tarmo mennä pari kertaa mutkaputkea rataan tutustumisen aikanakin. Muuten Tarmo vietti iltaansa häkissä, aluksi hiukan protestoiden, mutta sitten ihan hissukseen. Alku- ja loppukävelyillä se sai rallattaa vapaana.

Muina päivinä olemme treenailleet pienesti kotona, leikkineet ja tuhonneet pahvilaatikoita (lähinnä Tarmo omatoimisesti). Tänä viikonloppuna on oman seuran viralliset agikisat. Remu starttasi eilen kaksi agirataa saaden yhden nollatuloksen. Toiselta radalta tuli hylkäys Remun irrotessa hypylle A:n sijasta. Tänään Andy pääsee puolestaan kahdelle agiradalle.

Eilen kävin Paulan, Uuno-göötin, Sohvi-corgin ja oman lauman kanssa Haukkiksella kunnon metsäpäivälenkillä. Pennuilla leikit sujuivat tosi kivasti ja yrmyosastokin pärjäsi mallikkaasti. Lenkin jälkeen kävin vielä Tarmon kanssa haistelemassa hallissa kisatunnelmaa ja taas Tarmo sai herkkuja ja ihasteluja. Se pärjäsi oikein hyvin. Rauhallisessa paikassa Tarmo sai olla maassa (tai pöydällä) syömässä herkkuja, mutta muuten kannoin sitä, sillä hallissa oli niin paljon koiria ja ihmisiä, etten halunnut ottaa mitään turhia riskejä. Loppuilta menikin rauhallisesti, sillä koko lauma nukkui tyytyväisenä. Itsehän sain pinnistettyä itseni vielä vajaaksi tunniksi salille ja sen jälkeen sohva kutsuikin puoleensa aika tehokkaasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti